<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Skal du lage din egen chatbot, er du for sent ute!

Posted by Tommy Arnesen | 22.08.18 13:47

Vi får helt tydelig ikke nok av chatbots og AI. Dette blir understreket av en artikkel i Dagens Næringsliv den 19. august. Men har din bedrift vurdert om dette er noe for dere? Toget kan nok være på god vei ut fra perrongen, om dere tenker at dette er noe dere kan lage selv!

 

 

Både her på bloggen, i media og i kundeservicebransjen generelt, har det det siste året vært veldig mye prat om kunstig intelligens. Kanskje mest av alt om chatbots. Disse robotene som skal skape suksesshistoriene og sørge for fornøyde kunder i fremtiden. Vi har enda til gode å se de virkelig store resultatene av hypen, men at vi går i retning av mye spennende, det er det ingen tvil om. Robotene kommer til å bli stadig bedre, og allerede nå ser vi at flere leverandører er på plass –det bare i Norge!

 

Som det påpekes i artikkelen fra Dagens Næringsliv, er det nå man må hoppe på toget – skal man tro representanter fra de selskapene som omtales i saken. Her har de nok rett. Det er klart; skal du kjøpe en chatbot-løsning til din egen bedrift, har du nok litt tid på deg. Går du med tanker og ideer om å kjøre i gang utvikling av et AI-prosjekt i din bedrift, kan det hende du allerede er for sent ute. Alt er avhengig av ressurser, men å skulle bygge noe så komplekst som en chatbot fra bunnen av, er ikke noe alle kan sette seg ned å gjøre. Hadde det vært så enkelt, så hadde ikke bedrifter som lever av å utvikle AI, hatt noe marked.

 

Hvordan utvikles en chatbot?

En chatbot kan bygges på mange ulike måter. Man må ta stilling til hvordan boten skal kunne lære ny kunnskap (for den er jo ikke ferdig når man har programmert noen enkle spørsmål og svar). Skal du benytte deg av NLP-læring, eller skal den lære på en annen måte? Hva skal være funksjonen til boten, og hvilken plattform skal den benyttes på? Hvordan tenker du å få hjulpet de kundene som boten ikke har tilstrekkelig kunnskap til å hjelpe?

Alt dette er spørsmål man må stille seg lenge før man i det hele tatt har skrevet en eneste kodelinje. Etter dette begynner selve utviklingen. Dette er en jobb som krever ekstremt stor kunnskap både rundt maskinlæring, men også utvikling. Det er med andre ord ikke noe du ber IT-avdelingen din utvikle, og forvente at du faktisk får et resultat.

 En chatbot er en kompleks oppbygging av kode, og det er viktig å ta stilling hva boten skal kunne gjøre for deg

 

Trenger jeg en chatbot da?

Sannsynligheten for at utviklingen vil dra oss dit at din kundeservice vil kunne bli bedre med en chatbot, er svært stor. AI trenger ikke nødvendigvis å være chat med en robot, heller. Kunstig intelligens kan også være det som sørger for at du får opp det mest relevante innholdet på en nettside, basert på dine tidligere besøk og hva du har vist interesse for tidligere. Kanskje kan du med stemmen din fortelle nettsiden at du ser etter en bestemt artikkel eller et produkt, så blir det automatisk lett opp for deg. Dette er med på å sørge for at kundeopplevelsen blir bedre, og at din vei fra interessent til kunde blir kortere. På en eller annen måte vil AI være med på å prege de aller fleste bedrifter om ikke alt for lang tid.

 Chatbot-markedet kommer til å bli stadig mer spennende å følge med på i fremtiden

 

Markedet for AI er langt fra mettet. Stadig flere bedrifter vil etterspørre funksjonene som muliggjøres med kunstig intelligens i tiden som kommer. Kundeservice vil i mange tilfeller kunne bli bedre ved hjelp av en robot som svarer på trivielle spørsmål og svar. Det reduserer ventetid på telefon og mail, og man får umiddelbar hjelp. Som kundeservicebedrift, er dette noe ProffCom ser store muligheter i – og vi gleder oss til å se fortsettelsen på det som kommer til å bli en ekstremt spennende tid i det norske AI-markedet

 

Vil du lære mer om chatbots? Klikk her for å kontakte oss!

Topics: Kundeservice

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!