<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Slik ansetter du riktig kandidat til din kundeservice

Posted by Tommy Arnesen | 30.01.17 13:46

Kundeservice er en av de viktigste kommunikasjonsfunksjonene i en bedrift. Da gjelder det også å vite hvilke persontyper man skal ansette til å jobbe i kundesenteret. I dette blogginnlegget tar vi for oss hvilke profiler man burde se etter når man skal ansette nye medarbeidere innen kundeservice.

Hovedfunksjonen til kundeservice er å bistå kunder med stort og smått. De ansatte gjør alt fra å hjelpe til med tekniske utfordringer til å besvare fakturaspørsmål. En person som skal håndtere disse oppgavene og trives i jobben sin, er derfor forventet å inneha et minimum av empati og forståelse for andres utfordringer. Dette er selve grunnlaget for å kunne trives med sine arbeidsoppgaver, for la oss bare være ærlige; ikke alle arbeidsoppgaver er like morsomme hver gang.

Den ideelle kundeservicemedarbeideren innehar blant annet følgende personlige egenskaper:

  • Positiv: Den rette kandidaten må ha en positiv tilnærming til de ulike problemstillingene man kommer over i løpet av en arbeidsdag i kundesenteret. Under dette ligger det også at vedkommende må vite å ikke ta ting personlig, og å evne å nullstille seg mellom hver kundedialog
  • Kunnskapsrik: Det er mye å holde styr på og mange ulike spørsmål som besvares i et kundesenter. Den aktuelle kandidaten må inneha mange kunnskaper for å kunne yte best mulig service. Alternativt må kandidaten være drivende dyktig på å tilegne seg ny kunnskap dersom den ikke finnes fra før.
  • Interessert: Kandidaten må ha en genuin interesse for å faktisk sette seg inn i kundens problemstilling og vise en interesse for å hjelpe til. Samtidig må ikke denne entusiasmen gjøre at kandidaten blir revet med. Det er med andre ord en tydelig balansegang.
  • Hjelpsom: Dette er kanskje en selvfølge for enkelte, men en som jobber innen kundeservice må være hjelpsom. Kanskje også uten å faktisk ha blitt bedt om det først. Dette punktet er kanskje det aller viktigste å ta hensyn til når man ser etter riktig kandidat.
  • Empatisk: Dette punktet henger mye sammen med å være interessert. En dyktig kundeservicemedarbeider viser empati for kunden og at enkelte problemstillinger som for den ansatte kanskje er ikke-eksisterende kan være et stort problem for kunden. Evnen til å kunne sette seg inn i denne situasjonen gir den følelsen av empati som gjør at kunden føler seg verdsatt og hørt.


Bemanning i et kundesenter er avgjørende for drift av en bra kundeservice. Sørg for å ansette riktig kandidat

 

Disse punktene kan kanskje virke som selvfølgeligheter, men er faktisk avgjørende for om du får en ansatt som vil kunne utføre sine arbeidsoppgaver på forventet måte. Ikke minst er det viktig for den aktuelle kandidatens trivsel på arbeidsplassen. Ansetter du en person som ikke egner seg til å jobbe i kundeservice, vil heller ikke den aktuelle personen trives i jobben sin

Ansett riktig – det sparer deg både tid og penger.

Har du behov for hjelp til rekruttering til ditt kundesenter kan vi kanskje bistå deg.

 

Kontakt oss

 

Topics: Kundeservice, Rekruttering

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!