<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Derfor må du slutte med de interne epostene!

Posted by Tommy Arnesen | 17.01.18 12:03

Hvor mange ganger har du ikke opplevd å motta en epost som gikk til ørten andre mottagere. Plutselig svarer en på mailen, men glemmer å trykke ”svar alle”, og viktig informasjon går deg hus forbi. Når du plutselig er tilbake i loopen, er alt bare rot. Høres det kjent ut? Dette er hverdagen for veldig mange, men det trenger absolutt ikke å være slik!

 

Du er garantert på Facebook. Hvem er ikke det liksom?
Man kan si hva man vil om innholdet vi eksponeres for på Facebook, men en ting vi virkelig ikke skal kimse av, er hvordan kommunikasjonsplattformen er bygget opp. Den er intet mindre enn genial. Den gjør det enkelt å holde dialogen mellom ulike brukere i sine respektive tråder, med alle kommentarer sortert i tur og orden – alternativt etter relevans.

Ønsker du å følge en bestemt tråd, så gjør du det. Er det innhold du ikke har noe bruk for, så velger du bare å ignorere akkurat det. Helt perfekt i en hverdag hvor vi overøses med informasjon hele tiden.

 

Hva har Facebook med interne eposter å gjøre?

Grunnen til at Facebook nevnes i denne sammenhengen, er fordi flere selskaper nå har tatt konsekvensen av at de interne epostene faktisk kan være en vanvittig rotete affære. Vi har derfor fått flere tjenester som rett og slett lar oss kvitte oss med de interne epostene, én gang for alle!

Yammer, Workplace by Facebook, Hangouts by Google og Slack er eksempler på tjenester som gir dine ansatte en mulighet til å jobbe sammen, på samme måte som man omgås med venner på sosiale medier.

Det disse plattformene kan tilby, i tillegg til muligheten for å kommunisere på en strukturert måte, er at man også kan dele filer eller annet som er nyttig for akkurat din bedrift. Akkurat her skiller de seg fra for eksempel Facebook, som ikke tillater fildeling i annet enn en til en kommunikasjon.

 

Ved å bruke en platform som yammer, facebook workplace, slack eller lignende vil man kunne jobbe mer effektivt

Et klassisk stock-bilde, men det gir like fullt en god illustrativ effekt av hvordan det er tiltenkt at disse platformene skal fungere på arbeidsplassen

 

ProffCom og Yammer

I ProffCom benytter vi oss av Yammer. Dette er Microsoft sitt alternativ til en sosial plattform. Her har vi mulighet til å opprette grupper som er relevante for de ulike avdelingene og prosjektene vi jobber med. Se for deg de gammeldagse mailgruppene fra Outlook. Det fungerer akkurat sånn – bare bedre.

Yammer er tilgjengelig via web, desktop og som mobilapp. Dette gjør det enkelt for alle ansatte å holde seg oppdatert på alt - til enhver tid.

 

Ettersom vi har flere avdelinger, er det naturlig for oss å dele inn i ulike grupper for de ulike avdelingene. Deretter har vi også egne grupper for hvert prosjekt vi jobber med. Dette gjør det lett for avdelingslederne å kommunisere med de ansatte, og dele relevant informasjon

 

HAR DU LEST:  DERFOR TRENGER DIN BEDRIFT EN CHAT-LØSNING PÅ NETTSIDENE

 

Hva burde jeg gå for?

Hvilket alternativ som passer best for din bedrift, er noe som vil være opp til deg å avgjøre. Vi anbefaler uansett å se på de ulike alternativene, da det ikke nødvendigvis er slik at Yammer er det ultimate alternativet for akkurat deg. Fellesnevneren for disse tjenestene er likevel at det hjelper deg å jobbe bedre og mer effektivt. Kommunikasjonen blir mer ryddig, og flere ansatte får faktisk med seg budskapet ditt.

I tillegg er det langt mer engasjerende å dele arbeidet man har gjort med sine kolleger, når det renner inn med likes

 

Lykke til!

 

Ps. Om du ønsker å høre om våre erfaringer med bruk av Yammer? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen, så tar vi gjerne en prat :) 

Topics: Kundeservice, Personal

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!