<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

-Det å besitte kundeservice-erfaring skal man prise seg lykkelig for

Posted by ProffCom | 21.02.22 11:49

For mange har en jobb innen kundeservice vært starten på en lang og god karriere. Flere får gode muligheter til å avansere innen kundeservicebransjen. Andre bruker den nyttige erfaringen de har skaffet seg til å teste ut nye karriereveier. 

 

Vi skal ikke stikke under en stol at vi er veldig glade i kundeserviceyrket, og aller helst ønsker å beholde de dyktige kundebehandlerne innen bransjen vår (og aller helst i bedriften). Det blir likevel ikke alltid slik.
I ProffCom kan vi stolt se tilbake på at mange av våre tidligere, dyktige medarbeidere, som har startet karrieren hos oss, har endt opp med gode jobber med mye ansvar i mange ulike bransjer. -Det å besitte kundeservice-erfaring skal man prise seg lykkelig for. Det ble min inngang til det jeg anser som min drømmejobb innen rekruttering, forteller tidligere ProffCom-ansatt Ingi Bjørn Fridriksson.

 

Ingi Bjørn jobbet som kundebehandler og fagansvarlig i ProffCom i nesten fem år, før han i 2019 begynte i en stilling som rekrutteringsrådgiver for Manpower i Ålesund. Der er han ansvarlig for alle selskapets bankkunder, som består av de største bankene i Norge. Han har i tillegg personalansvar for 90 medarbeidere.

At Ingi Bjørn startet å jobbe i ProffCom, var litt tilfeldig, men er noe han nå er veldig glad for: -ProffCom hadde et rykte innen kundeservice som var veldig godt. Jeg ble kontaktet av et bemanningsbyrå og ble overbevist av vedkommende som jobbet der at ProffCom var et sted hvor jeg kunne oppleve utvikling, mestring og ikke minst trivsel, da arbeidsmiljøet var veldig godt. Jeg kan skrive under på at jeg opplevde alle disse tre tingene, i aller høyeste grad, forteller han. 

 

De viktigste lærdommene fra en jobb innen kundeservice

-Kundeservice, salg og markedsføring er tre ting som du finner i alle bransjer - uansett om man jobber offentlig eller privat. For meg har alt jeg har lært om kommunikasjon med kunder vært svært nyttig. Det å kunne «legge seg på nivå» med personer man prater med for å skape en så god dialog som mulig, i tillegg til å være tydelig, konkret, men likevel behagelig og vennlig, er en kunst, og en kode man knekker etter erfaring fra arbeidet i ProffCom. Skriftlig utviklet jeg meg også veldig mye i når jeg jobbet innen kundeservice, og det kommer selvsagt godt med i min nåværende jobb. Ellers lærte jeg mye om struktur, administrativt arbeid, i tillegg til litt HR. Dette er erfaringer jeg har hatt god nytte av i Manpower. Jeg hadde svært dyktig ledelse som var opptatt av min utvikling og hvordan jeg kunne bli både mer effektiv, dyktigere i kommunikasjon og struktur, forteller Ingi Bjørn. 

 

På et tidspunkt i karrieren hos ProffCom hadde Ingi Bjørn ansvar for sine egne team. Også dette er nyttig erfaring å ha med seg i bagasjen når du skal ha personalansvar for 90 medarbeidere. -At jeg har erfaring med personalledelse fra ProffCom er alfa og omega i min nåværende stilling, forteller han. 

 

Egenskapene Ingi Bjørn nevner, stemmer godt overens med listen vi har laget over ferdigheter en kundebehandler burde besitte. Dette innlegget kan du lese her

 

Kundeservice - et yrke for alle

Det vil alltid være de som er “født til” å være gode i noe. Disse menneskene finner vi også innenfor kundeservice. Likevel er det slik at de aller fleste som jobber med kundeservice har liten eller ingen erfaring med dette yrket før de starter. Derfor er kundeservice et yrke for absolutt alle som ønsker å utvikle seg som menneske og samtidig ønsker å etablere nye ferdigheter. Det viktigste for å lykkes er at du har et ønske om å lære mye nytt og å legge ned en innsats.

 

Lurer du på om kundeservice kan være noe for deg? Sjekk ut dette blogginnlegget, hvor vi ser på fordelene ved å jobbe i et kundesenter.

 

-ProffCom ble døråpneren for meg til den stillingen jeg har i dag, og jeg føler på en ekstrem takknemlighet for det jeg lærte der, mulighetene jeg ble gitt, utviklingen jeg fikk oppleve og spesialkompetansen jeg fikk innen kundeservice, avslutter Ingi Bjørn. 

New call-to-actionTopics: Kundeservice, Rekruttering, Personal

Written by ProffCom