<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Slik får du best hjelp av kundeservice

Posted by Ann Kristin Granlund | 31.03.17 12:48

Har du noen gang opplevd å ringe til kundeservice og endt opp med å avslutte samtalen med uforettet sak fordi du ikke fikk hjelp med problemstillingen din? Frustrerende? I aller høyeste grad! Men har du noen gang tenkt at du kanskje kunne gjort noe annerledes i løpet av samtalen, for å sikre at du får best mulig hjelp?

 

Det er vi på kundeservice som har ansvaret for at saken din blir løst, men du som kunde spiller også en viktig rolle i denne dialogen. Desto mer forberedt du er og jo bedre du er til å forklare situasjonen, desto større sjans er det for at vi forstår hverandre og at du blir fornøyd i etterkant. Dere skal ha høye forventninger til oss på kundeservice. Vi har kompetansen til å løse saken din. Vi er opptatt av at du skal være fornøyd og at du skal oppleve dialogen som hyggelig, dette er vårt utgangspunkt. Ingen som jobber i kundeservice har som ønske å være vanskelige eller å gi dårlig hjelp. Hva skulle det gi av verdi til en medarbeider som har problemløsning som sin primære arbeidsoppgave?

Hvilke mennesker tror du passer best som ansatte i kundeservice? Les saken


Så, hvordan kan du som kunde være sikret å alltid få best hjelp av kundesevice? Her er noen punkter som ved utførelse vil gjøre deg til en superkunde som alle på kundeservice vil digge:

  • Løs saken selv: Mange bedrifter har gode selvhjelpsløsninger der du raskt og enkelt kan løse saken din selv. Typiske eksempler på dette er utfyllende FAQ’er, Minside-løsninger eller chatbots. Sistnevnte kommer i stadig økende grad, og blir nok allemannseie om ikke alt for mange år

  • Vær blid: Vi er mennesker og det er jo alltid hyggeligere å snakke med folk som er blide! Vi kan forstå at du er frustrert og sint, men det hjelper ikke å være sint på oss, det gir ikke et godt utgangspunkt for en god dialog og løsning!

  • Vær forberedt: Når du er godt forberedt er det enklere å finne den beste løsningen. Ha fakturaen tilgengelig dersom du har fakturaspørsmål, da ser du det samme som oss. Skal du ha teknisk hjelp, gjør de nødvendige tiltakene på forhånd som gjør at vi kan guide deg igjennom problemløsningen.

  • Stol på oss: Vi er her for å hjelpe deg og vil ingen ting annet enn å finne den beste løsningen for deg. Stol på oss og respekter oss, det er viktig for en god dialog. Vi vet at vi ofte starter litt på minussiden når du først er nødt til å kontakte kundeservice. Du har kanskje dårlig erfaring med produktet eller tjenesten fra før og da er terskelen ganske høy for å være blid og glad ved kontakt.

  • Gi oss ærlige tilbakemeldinger: Mange bedrifter i dag har målinger av kundetilfredshet. Vi i kundeservice vil gjerne ha dine tilbakemeldinger, slik at vi kan forbedre oss. Gi oss både ros og ris. Vi setter alltid pris på ros, men andre tilbakemeldinger er like viktig, da vi bruker det til å bli bedre. Som kunde kan du være med å påvirke hvordan vi på kundeservice skal være, så bruk den muligheten.

Medarbeidere innen kundeservice er like ulike som folk flest. Å ansette riktig kandidat til å jobbe innen kundeservice er noe enhver servicebedrift setter i høysetet, da dette alene kan avgjøre hvordan bedrifter eller produkter oppleves.

Uansett hvordan man vrir og vender på det, er din problemstilling stort sett mulig å løse om du samarbeider med oss. Vi er på lag med deg hele veien, og ønsker ikke å motarbeide deg som kunde. Om du på en konstruktiv måte forklarer problemet som har oppstått, vil en dyktig kundeservicemedarbeider kunne bistå deg til å løse saken på en effektiv og god måte som begge parter kan være fornøyd med.

Og det er lov å bruke humor som virkemiddel. For å avslutte innlegget, vil vi vise et eksempel på en super kunde som fikk super kundeservice:

  

Vi viser deg hvordan du kan oppnå best mulig kundeservice når du behøver hjelp 

 

Denne kunden fikk følgende svar:

 

vi forteller deg hvordan du får best kundeservice når du kontakter et kundesenter

 

Hva mener du er god kundeservice, og hva gjør du for å oppnå best mulig service?

 

 New Call-to-action

 

 

Written by Ann Kristin Granlund

Ann Kristin er Key Account Manager i ProffCom. Hun ble ansatt i 2014 og har kundeansvar for alle våre kundeservicekunder. Hun er ansvarlig for oppnåelse av KPI i kontraktene, i tillegg til utvikling av kundeserviceprosjektene. Ann Kristin er svært opptatt av kontinuerlig forbedring og jakter hele tiden den «smarteste» kundeservicen. En av hennes viktigste oppgaver er å sørge for at ProffCom leverer som strategisk samarbeidspartner overfor våre kunder.