<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Slik jobber en selger

Posted by Tommy Arnesen | 14.06.18 10:46

Finnes det en yrkesgruppe som møter mer fordommer enn selgere? Disse innpåslitne menneskene gjør vel knapt annet enn å ringe folk og plage dem? Eller er det faktisk verdiskapende arbeid de gjør? Enkelte vil nok bli overrasket over svaret

 

Selgere finnes i alle former og farger. Den typen vi kjenner best til hos oss i ProffCom, jobber dedikert med løsningssalg mot nye og gamle kunder via telefon, eller med mersalg i kundeservice. En slik jobb gjøres ikke bare ved å sette seg ned å ringe til en mengde vilkårlige mennesker. Dette er faktisk langt unna sannheten. En selgers hverdag består nemlig av grundige forberedelser og mye hardt arbeid utover den lille delen av dagen som går med til å ringe til potensielle kunder.

 

en selgers hverdag består av mye uliktMange har meninger om det å jobbe med telefonsalg, og i flere tilfeller har nok mange opplevd innpåslitne selgere som ikke har evnet å gjøre en god behovsavklaring for å selge rett produkt til rett kunde. Det er akkurat dette som skiller en dyktig selger, som skaper verdi, fra en som bare er til bry. For å få til nettopp denne verdiskapningen for kunden, er man nødt til å ansette selgere som er motiverte, faglig dyktige og som evner å ta til seg ny kunnskap fort. Dermed blir også arbeidsdagen påvirket av behovet for motiverte og flinke medarbeidere. Det nytter nemlig ikke å be en selger sette seg ved pulten sin og ringe kalde telefoner dagen lang. Man skal ha det gøy på jobb, få nye utfordringer og motiveres av en dyktig leder for å kunne lykkes i jobben sin. Dette gjelder uansett om du selger via telefon, selger støvsugere på døra til folk, eller selger kjøleskap i en butikk. Rett struktur i hverdagen bidrar i stor grad til at den enkelte medarbeider kan utvikle seg, og få en kontinuerlig påfylling av motivasjon og kunnskap.

 

På samme måte som at vi i et tidligere innlegg, skrev at ingen dager på kundeservice er like, er heller ingen dager for selgere like. Man møter aldri den samme kunden to dager på rad, og enkelte dager hagler det inn med ordrer, der andre er mer rolige.

 

For å skape plass til utvikling og coaching, er det likevel noen elementer som må plass i løpet av en arbeidsdag. Nedenfor kan du se ett eksempel på hvordan en arbeidsdag for en selger kan se ut:

en selgers hverdag er aldri lik. dagene består av mange spennende utfordringer

Topics: Salg

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!