<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Hva gjør egentlig en kundebehandler i løpet av en dag?

Posted by Tommy Arnesen | 06.06.18 13:05

Kundebehandlerne, menneskene som sitter i frontlinjen og besvarer spørsmål og henvendelser fra kundene – hva er det de egentlig fyller dagene sine med? Er det kun telefonhenvendelser, eller skjer det andre ting også?

 

Det er nok en utbredt misforståelse at kundebehandlere kun sitter på stolen sin og mottar samtaler, får kjeft og beveger seg over til neste kunde, for å gjenta prosessen på nytt. I et fungerende kundesenter spiller nemlig kundeservicemedarbeideren en svært viktig rolle for å bidra til å opprettholde selskapets rennomme og kundeportefølje.

 Les også: 5 ting å se etter i en god serviceleder

 

Kundeservice sin fremste oppgave er avvikshåndtering. Hadde man ikke hatt feil på produkter eller tjenester, hadde man i de fleste tilfeller ikke hatt behov for kundeservice heller. Likevel er det slik at en henvendelse til kundeservice om en feil eller mangel også kan være utslagsgivende for om en kunde er mer eller mindre fan av din merkevare i etterkant. For det er faktisk slik at om saken løses på en god måte av en hyggelig medarbeider, så er sjansen stor for at kunden er mer fornøyd med deg enn før vedkommende fikk et problem.
For å kunne oppnå fornøyde kunder på denne måten, er det ikke bare å sette seg ned og besvare telefoner. Man må ha en viss struktur, og arbeidsdagen blir dermed bestående av ganske omfattende arbeidsoppgaver. Hos oss i ProffCom har vi mye fokus på kontinuerlig forbedring, noe som også gjør at læring og oppdatering på produkter og tjenester står sentralt. Men vel så viktig som det å jobbe, er det å kunne ta seg en pause, prate med kolleger eller bare fylle på kaffekoppen.

 
Har du lest: Dette er god kundeservice!

 

En kundebehandler som får fylt dagene sine med meningsfulle oppgaver, og samtidig gis frie nok tøyler til egen utvikling, blir en medarbeider som trives, og samtidig leverer gode resultater. En ting er i alle fall sikkert: ingen dager i en kundeserviceavdeling er like, og ingen dager byr på de samme utfordringene.

 

Her er et eksempel på hvordan en dag på kundeservice kan se ut:

arbeidsdagen for en kundebehandler er aldri lik. nye utfordringer venter hver dag, noe som gjør jobben ekstra spennende

 

 

Kunne du tenke deg å vite mer om hvordan vi jobber med kundeservice?

New call-to-action

Topics: Kundeservice, Personal

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!