<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Slik skriver du jobbsøknad til en stilling innen kundeservice

Posted by Tommy Arnesen | 06.05.19 11:05

Når vi i ProffCom søker nye kundebehandlere, får vi oftest ekstremt mange søknader. Mange ønsker å jobbe innen kundeservice, men det er få som kommer gjennom nåløyet. Hvorfor? Når vi velger kandidater som skal komme på intervju, er det spesielt én ting vi ser på i søknaden, og det er ikke hvor mye erfaring man har fra før!

 

Om man googler «hvordan skrive jobbsøknad», får man ekstremt mange resultater. 268 000 for å være helt nøyaktig. En god del av disse er svært gode, og forteller deg i prinsippet alt du trenger å vite før du setter deg ned og skriver en jobbsøknad. Dette innlegget vil handle om mye av de samme, men vil fokusere spesielt på hvordan du skreddersyr din søknad for en jobb innen kundeservice.

 

Når vi rekrutterer mennesker til nye stillinger, er det oftest ikke CV-en som er det viktigste. I en tid der yrkeserfaring virker som det viktigste for enhver arbeidsgiver, er det ikke helt slik innen kundeservice. Innen kundeservice er det nemlig du som person, og din personlighet som er med på å avgjøre om du blir kalt inn til intervju eller ikke. Så hvordan kan man få frem dette i en søknad?

 

Skriv en søknad som er skreddersydd for kundeservice

Du har funnet en stilling i en kundeserviceavdeling du kunne tenke deg å søke på. Hva gjør du så? Ikke alle kundeserviceavdelinger er like, så her gjelder det å lese stillingsinstruksen nøye. Det viktigste er at du svarer på det annonsen spør etter.

 

Her kommer et tips som kan være nyttig å få med seg: De aller fleste som ansetter nye kandidater til kundeservice vil være villige til å se bort fra formelle krav om erfaring og ansenitet så lenge du er dyktig nok til å frem din personlighet og motivasjon i søknaden – gitt at personligheten passer inn i deres bedrift.

for å komme på et jobbintervju til en stilling innen kundeservice, er det viktig med en god og målrettet søknad

 

Vi har skrevet mange innlegg her på bloggen om hvordan man rekrutterer rett person til kundeservice, og det som går igjen her at man burde ansette en kandidat som er kunnskapsrik, hjelpsom, empatisk, interessert og positiv. Ingen av disse kriteriene behøver å innebære at du har en lang karriere fra før. La oss gå igjennom de ulike punktene, og se på hvordan du kan gjøre deg selv relevant innenfor de ulike:

 

 • Positiv: Dette punktet er ufravikelig. Du kan ikke jobbe i kundeservice og ha en negativ personlighet. Det vil gå utover både firmaet du jobber for, og kunden du skal hjelpe. Til kundeservice trenger man positive mennesker. I en søknad er det mye man kan gjøre for å vise seg som en positiv person, men et godt tips her er å la teksten du skriver være formulert med fokus på muligheter og positivitet, og la den tale for seg selv.

 • Hjelpsom: Du har kanskje ikke erfaring med å hjelpe kunder fra før, men du har muligens vært i en annen stilling tidligere? Er det kanskje eksempler fra denne stillingen du kan bruke for å vise at du er hjelpsom? Nevn eksempler på hvordan du har bistått kolleger med utfordringer de har hatt, om du har gjort noe slik. Eller kanskje du hjelper naboen din med å bære hjem matvarene hver tirsdag? Ta det med – det kan være relevant i en søknad på en kundeservicejobb.

 • Empatisk: Empati er noe vi alle i større eller mindre grad har. Kundeservice handler om å vise mye forståelse, og derfor trenger vi empatiske mennesker. Er du empatisk? For å avdekke dette, må du gå litt grundigere til verks og reflektere litt. Kanskje jobber du frivillig i en organisasjon? Eller har gjort noe annet for andre mennesker? Ta med eksempler på dette der det er relevant, i søknaden.

 • Kunnskapsrik: Du har ikke kunnskap som er spesifikk for den jobben du søker på, før du har fått den og kommet i gang. Men du har kanskje annen kunnskap med deg i bagasjen? Få det frem. En annen god tilnærming til dette er å vise at du har lett for å tilegne deg ny kunnskap, og er lettlært. Dette vil være viktig for alle som rekrutterer til kundeservice, slik at du kommer deg fortest mulig ut i kundesenteret.

 • Interessert: Du må være interessert. Kommer du på jobb kun for å heve lønn, vil det merkes med en gang. Er du typen som gjør dette, vil det også merkes på søknaden din, for den som oftest også bare litt sånn halvveis. Er du interessert, sørg for at man kan merke det i søknadsbrevet.

 

Det er ikke sikkert at alle bedrifter har dette som de viktigste kriteriene når de skal ansette nye medarbeider, men sannsynligheten for at de har det, er svært høy. Ved å vise at du har disse egenskapene, i tillegg til at du svarer på alt det andre som stillingsannonsen spør etter, er sjansen stor for at du havner i bunken med søknader som videre blir kalt inn til intervju.

 en jobb innen kundeservice kan være et spennende karrierevalg, men det er viktig med en god søknad for å skille seg ut i mengden

 

Noen små tips på slutten


Avslutningsvis er det noen små tips det også kan være lurt å ta med seg, som egentlig er felles for alle som skal søke jobb:

 • Skriv navnet ditt riktig

 •  Bruk godt språk, og ta deg tid til både to- og tre gjennomlesninger før du sender søknaden. La gjerne noen andre lese søknaden også

 • Send rett søknad til rett bedrift: Vi vet at mange ofte søker flere jobber samtidig. Ingen ting sørger for at du aldri blir kalt inn på intervju, så sikkert som at du har skrevet feil firmanavn i søknadsbrevet

 • Hold det kort og konkret: Du har ikke så mye erfaring at du trenger tre maskinskrevne sider med søketekst. Hold deg innenfor én side, og vær konkret. Skrot alt du har tatt med i søknaden som ikke er relevant å nevne

 • Sørg for at det er samsvar mellom det du skriver i søknaden, og det som står på CV-en din

 • Husk å legge ved filene, om du sender søknaden via epost eller en rekrutteringsside

 

Bonustips: Om du blir kalt inn på intervju, sørg for å lese deg opp på hva du skrev i søknaden. På den måten kan du også gjøre deg noe tanker om hva du vil få spørsmål om i intervjuet

 

Lykke til med jobbsøkingen!

 

proffcom tilbyr stillinger innen kundeservice og salg

Topics: Rekruttering, Personal

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!