<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Trenger vi en firmablogg?

Posted by Tommy Arnesen | 15.05.18 10:27

Ønsker du synlighet på nett, kan innholdsproduksjon være en god vei å gå. Video, bilder, tekst og kanskje til og med podcaster har blitt veldig vanlig for bedrifter å publisere for å skape publisitet. Men er det dermed sagt at dette er noe alle burde gjøre? Så absolutt ikke!

 

Blogging er som de fleste nå vet, ikke bare forbeholdt dem som er listet opp hos ulike influencer-selskaper.  I ProffCom har vi blogget om temaer innen kundeservice, salg og markedsføring i omtrent 1,5 år. Det vi har sett av resultater er ikke lignende noe vi har sett fra før. Trafikken til nettsidene har økt betraktelig, og vår synlighet på nett har blitt mangedoblet. I tillegg til dette er tilbakemeldingene fra markedet at vi gjør mye riktig. Vi treffer nye mennesker, potensielle kunder og interessenter hele tiden, og mye kommer inn som en konsekvens av vår tilstedeværelse digitalt. Så hvorfor gjør ikke alle dette?

 

 

 

firmablogging kan være med på å ta ditt firma til nye høyder når det kommer til nye leads og kunder

Derfor er ikke blogging noe for din bedrift

Innholdsproduksjon tar tid og koster (litt) penger. Det krever også rett kompetanse og en evne til å vite hvilket innhold det er som fenger. Har du ikke dedikerte ressurser, er det altså ikke noe du bare kan føre opp som en tilleggsoppgave for kontormedarbeideren Gunhild.

Du skal altså ikke blogge (eller produsere annet innhold) om du ikke er villig til å gjøre en skikkelig satsning. Ingen ting sier «ustrukturert», mer enn en blogg hvor siste publiserte innlegg var for fire måneder siden, og hyppigheten mellom de eldre innleggene ikke har noen form for mønster.

Dette gir ikke bare et negativt inntrykk for leseren, men du blir heller ikke belønnet med synlighet hos Google hvis du ikke publiserer godt innhold jevnlig. Blogging og annen innholdsproduksjon er ingen quick fix for økt synlighet. Det er en kontinuerlig prosess.

 

 Relatert artikkel: Hva er marketing automation?

 

Skjønner! Men jeg er villig til å satse. Hva må jeg gjøre?

Det er ikke noen gyllen oppskrift på hva det er som gjør at din bedrift lykkes med innholdsmarkedsføring. Men det finnes likevel noen ting man burde ta i betraktning før man setter i gang:

 

-Hva ønsker vi å oppnå med denne satsningen?

Redegjør for nøyaktig hvilke mål dere har med satsningen, og hvordan dere ser for dere målet.

 

-Hva er det vi ønsker å være synlige på? (søkeordsstrategi)

En søkeordsanalyse er et godt sted å starte når man skal begynne med blogging. Hvilke ord er dere synlige på i dag, og hvilke ønsker dere å bli synlige på? Det finnes flere verktøy for rangering av søkeord, hvor mye konkurranse det er på dem og hva som må til for at dere skal havne på førsteplass hos Google på akkurat dette ordet. Et eksempel på et slik verktøy er SemRush. Om du for eksempel benytter deg av HubSpot som plattform for blogging, har du dette verktøyet inkludert. 

Dette er med på å danne grunnlaget for hvordan dere ordlegger dere og definerer temaer bloggen skal handle om.

 firmablogg kan være relevant for de aller fleste bedrifter, for økt synlighet på nett

 

Overveldet av alle nye leads du får inn via bloggen? Slik blir du klar for GDPR

 

-Hvem er det vi ønsker å nå? (Personas og målgruppe)

Hvem er det dere ønsker at skal lese bloggen? Er det markedssjefer, innkjøpsansvarlig, daglig leder, butikkansatte eller noe helt annet? Folk leter etter ulik informasjon, avhengig av hvilken oppgave de har i bedriften. En daglig leder har for eksempel andre problemstillinger enn HR-ansvarlig. Å tilpasse innholdet etter de beslutningstakerne dere ønsker å nå frem til, er smart, og må henge sammen med søkeordsstrategien.

 

-Hvor mye skal vi investere?

Det er naturligvis et kostnadsspørsmål knyttet til dette med produksjon av innhold, og markedsføring. Det finnes flust av plattformer til ulike priser, byråer som kan hjelpe deg og eventuelt ansettelse av dedikert personell (avhengig av hvor stort du ønsker å satse).

Vurderingen på kostnad må være opp til hver enkel bedrift, men som med alt annet burde jo investeringen kunne forsvares i form av økt inntjening (ROI). Dette regnestykket vil være individuelt for alle bedrifter, og dermed ikke mulig å gi et generelt svar på.

 

-Hvilket innhold skal vi produsere?

Som nevnt innledningsvis, finnes det utrolig mange medier man kan benytte seg av. Vår anbefaling er å starte der kompetansen er best. Det viktigste er å sørge for god kvalitet, hyppighet på innlegg og måling av hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Dette er eneste måte å til slutt finne ut hva som fungerer best for din bedrift. Vi anbefaler dog å starte en blogg. Her vil man kunne måle effekten av de tiltakene man gjør (hvordan man klatrer på synlighetsstigen med søkeord, lesere, engasjement osv).

 

Godt innhold kan være det som tar din bedrift fra å ha ok inntjening, til å få en veldig bra inntjening. Den digitale kundereisen er helt annerledes enn hva vi er vant til fra gammelt av, og vi søker kontinuerlig ny informasjon. Det er de med mest synlighet som vil bli vinnerne.

 For å illustrere dette, slenger vi med et oppbrukt, men dog passende sitat:

«The best place to hide a dead body is page two of Google search results”

Du blir ikke valgt som leverandør om kunden må lete etter deg – la dem finne deg enkelt!

 

 

 

 

 

Topics: Markedsføring

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!