<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Vet du hva ferievikaren egentlig koster?

Posted by Tommy Arnesen | 14.06.17 08:55

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og flere selskaper har allerede i lang tid vært på leten etter sommervikarer til å bemanne de funksjonene som reiser bort i ferien. Men hva koster det egentlig bedriften å bemanne slike midlertidige stillinger? Og finnes det et smartere alternativ?

Ferievikariater kan være av ulik lengde og omfang. Det kan være innen ulike bransjer og stillingstyper. Det som likevel er felles for enhver form for ferievikariat, er at det krever nøye opplæring og oppfølging, slik at funksjonen som bemannes fungerer som den ville gjort ellers, også i sommermånedene. Dette koster penger, tid og ressurser.

 

Mange bedrifter tar til seg studenter som har et ønske om en videre stilling etter avsluttet sommerjobb – noe som er en svært god måte for mange å komme inn på arbeidsmarkedet. Da sørger du i tillegg for at kandidatene virkelig gjør seg flid i arbeidet for å skape et godt inntrykk hos arbeidsgiver. Blir de værende i jobben, vil heller ikke ressursbruken i forbindelse med ansettelsen og opplæringen være noe annerledes enn ved en vanlig ansettelse. Det finnes dog flust av bedrifter som kun er ute etter å bemanne visse funksjoner i en begrenset periode: Dette koster penger! Litt avhengig av hvilke arbeidsoppgaver det dreier seg om, hender det ofte at det ikke er like lett å skape et engasjement eller tilknytning til bedriften for den aktuelle, når begge parter vet at dette er en veldig midlertidig ansettelse. Dette er selvsagt ikke fasiten for alle bedrifter, men det forekommer nok oftere enn vi ønsker i løpet av en sommersesong. Så, hvordan kan man unngå dette?

 

Les også: Slik ansetter du rett kandidat til kundeservice 

 

Ferievikarer er ikke nødvendigvis det mest lønnsomme for en bedrift å hyre inn. En fleksibel samarbeidspartner vil kunne gjøre samme jobben, til en lavere kostnadTenk på hele året – ikke bare enkeltsesonger!

Innen kundeservice er man avhengig av at de ansatte er motiverte til å gjøre en best mulig jobb – hvis ikke vil det fort gå utover selskapets rykte. En lite engasjert sesongansatt kan derfor fort bli en belastning.
Om man løfter blikket opp fra de tre månedene vi har sommerferie, og ser på hele året, kan det da være hensiktsmessig å ha alltid ha en tilgjengelig backup? Kanskje en du til og med ikke betaler for når du ikke har behov for hjelp?

Om man velger å knytte til seg en fleksibel samarbeidspartner på kundeservice har man til enhver tid kontroll på at bemanningen er stabil. Dette uten å gå på bekostning av egne ansatte.

I ProffCom er det akkurat dette vi lever for. Vi ønsker at våre kunder skal ha en mest mulig forutsigbar hverdag.
Ettersom en fleksibel samarbeidspartner har flere kunder enn deg, betyr dette at den aktuelle partneren har bemanning som jobber med flere ulike prosjekter samtidig. Har ikke du behov for hjelp i dag, så trenger ikke våre ansatte å tvinne tommeltotter: vedkommende jobber da bare for en av våre andre kunder som har mer trafikk enn deg, akkurat i dag. Likevel jobber ingen kundekonsulent med mer enn to kunder samtidig. Dette fordi vi ønsker å være like gode på dine produkter og tjenester som du selv er. Da gjelder det også å ikke ha for mange systemer og rutiner å holde styr på for kundekonsulenten hos oss.

 

Les også: Kutt personalkostnadene - øk omsetningen

Fordelene for deg som oppdragsgiver er mange:

 

  • Du sparer mye penger på rekruttering

  • Dine kunder får minst like god hjelp av våre konsulenter som av dine egne

  • Du sikrer en stabil bemanning året rundt (ferieavvikling og sykdom etc)

  • Du trenger ikke å hive deg rundt i april/mai hvert år i leten etter sommervikarer. Bruk heller tiden på noe annet

  • Din samarbeidspartner har fullt arbeidsgiveransvar

  • En fleksibel partner kan brukes både som overflow på ditt eget kundesenter, noe som betyr at dine ansatte kan dra på ferie vel vitende om at deres arbeidsoppgaver blir utført

 

I mange bedrifter brukes sommerjobber som en rekrutteringsmetode for lengre ansettelser, og det er en svært god måte å komme i jobb i en bedrift på. Likevel er man sikret en langt sikrere bemanning på lang sikt ved å benytte seg av en fleksibel partner fremfor midlertidige ansettelser.

 

Benytter du deg av midlertidige ansettelser om sommeren?

 

 

Tror du kanskje en fleksibel samarbeidspartner kunne vært noe for deg?
Last ned vår eBok som forteller deg alt du trenger å vite:

New Call-to-action

Topics: Rekruttering

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!