<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

De beste teambuilding-aktivitetene

Posted by Tommy Arnesen | 19.04.18 11:11

All work and no play makes Jack a dull boy, er det ordtak som sier. Og det er helt rett! I et kundesenter er det mye arbeid og stress, og derfor er det viktig å ta vare på de ansatte! En måte å gjøre det på er ved å arrangere sosiale tilstelninger, eller andre aktiviteter. Vi gir deg våre beste tips!

 

Ved å ta med de ansatte ut på aktiviteter eller arrangementer utenom arbeidstid, kan man oppnå mange fordeler. Det styrker det sosiale båndet mellom medarbeiderne, man blir bedre kjent med hverandre utenfor jobb, man får kanskje oppleve noe helt nytt, og det kan til og med øke resultatene på jobb!

Når vi snakker om teambuilding, mener vi ikke å bare ta med seg de ansatte ut for å spise middag – selv om dette også er et sosialt tiltak det er hyggelig å gjøre en gang i blant. Teambuilding er aktiviteter man kan gjøre sammen, som krever litt av den enkelte, og som krever samspill.

Våre tips til aktiviteter og hvordan de kan utføres:

 

Escape Room

Dette har blitt en svært populær aktivitet for bursdager, utdrikningslag, vennegjenger og firmaer de siste årene – og det er forståelig! Escape Rooms i en eller annen variant finnes i nærmest alle byer. Du har variantene hvor du må løse fysiske oppgaver som for eksempel ved å klarte gjennom et rom, uten å røre gulvet, for å trykke på en knapp i andre enden, til oppgaver som heller krever mer av hjernen din. Felles for begge varianter er at det kreves at man samarbeider for å løse oppgavene. Her er det lag mot lag, og en garanti for at konkurranseinstinktet vekkes!

 

Topptur

Kanskje ikke gratis for de bedriftene som bor midt i byen, som må reise et stykke. For bedrifter litt lenger ute i distriktene kan det være mange fine fjelltopper som kan bestiges. Mestringsfølelse og fantastiske naturopplevelser sammen med kolleger er de to store fordelene her

En topptur kan bidra til mye positivt som teambuilding-aktivitet. Helsefremmende, utfordrene og gir en mestringsfølelse i vakker natur

 

Rebusløp

Vi har alle et forhold til rebusløp i en eller annen variant. Det kan gjøres så enkelt eller komplisert man måtte ønske det. Man kan legge inn så mange eller få poster man ønsker, og det er kun fantasien som setter grensene. Man kan ha alt fra tautrekking til strikkhopp med skyting på blink (jada – det finnes muligheter for dette enkelte steder)

Leste du: Dette er typene du må ansette til kundeservice

Paintball

Dette trenger vel kanskje ikke noen nærmere introduksjon. Lag mot lag, hvor formålet er å eliminere alle på det andre laget, før de eliminerer dere. Denne aktiviteten krever at man jobber sammen og byr på et høyt adrenalinnivå. Husk bare på at paintball-kuler ikke er det mest behagelige å få skutt på kroppen, så her gjelder det å være flink til å unngå motstanderen!

 

Seiling

Seiling som teambuilding byr på både utfordinger og mulighetene for fantastiske opplevelserDet finnes flere steder hvor man kan kurses intensivt i hvordan en seilbåt manøvreres, og dette kan fort mane til stort behov for samarbeid. Å få en seilbåt til å gå fint på sjøen, er ikke bare-bare. Mestringsfølelsen kommer fort når man får båten til å gå dit man ønsker. I tillegg er det jo fantastisk å nye en solfylt dag på sjøen!

 

 

Curling

Lagsport slår sjelden feil i teambuilding, og curling krever spesielt en stor grad av samhandling for å få stenen til å gå dit man ønsker. Om man er helt ny på curling-isen kan forvente stor porsjon med frustrasjon til å begynne med, men etter hvert begynner man å få grep om hvordan spillet fungerer – og da blir det moro!

 

Fotballgolf

Se for deg en golfbane hvor du får en fotball du skal slå ned i 18 hull, med færrest mulig spark. Akkurat slik er fotballgolf. Dette krever presisjon, nøyaktighet og fokus. Man kan spille mot hverandre, eller som lag

 

Les også: Består callcenter i utlandet kun av nordmenn på "selvrealisering"?

 

Spa

Dette er ikke en aktivitet som krever noe som helst av de ansatte. Om det er slik at man har hatt en lengre periode med mye stress og utfordringer kan det for enkelte være veldig deilig å bare koble helt av. Da kan et alternativ være å ta med seg de ansatte på et spa-opphold. Her kan man velge og vrake i det som finnes av tilgjengelige fasiliteter som badebasseng, badstuer, boblebad, behandlinger osv. En perfekt påskjønnelse for godt gjennomført arbeid.

Teambuilding kan være med på å bidra til at salgsresultatene eller tilfredsheten på jobb øker

Sykkel- eller fottur i marka

Av og til trenger det ikke å være så høy terskel for å tilbringe tid utenfor kontoret med kollegene dine. En tur i skog og mark for de som ønsker det, kan bidra til mye positivt. Utfordringen er kanskje ikke så stor, men man får mye tid til å bli kjent med hverandre, og ha et hyggelig samvær


Fordelene ved å gjennomføre teambuilding-aktiviteter er mange, og man kan dra store fordeler av disse aktivitetene allerede før de har blitt gjennomført. Enkelte av de forslagene vi har presentert her, er forholdsvis kostbare å gjennomføre, og ikke noe man nødvendigvis kan gjøre så alt for ofte. Hva med da å lage en konkurranse på jobben som motiverer de ansatte til å legge ned en ekstra innsats over en tidsperiode. Premien blir da at teamet sammen drar ut og har det gøy sammen.

 

Det som er viktig å huske på når man arrangerer et opplegg for teambuilding, er at ikke alle i teamet er like. Enkelte syns ikke fysiske aktiviteter er noe gøy, og andre kan ikke fordra å ligge stille på et spa. Det viktigste blir dermed å tilpasse aktiviteten til gruppen, slik at alle trives og har det bra. Og du: Dropp de dumme rollespillene, da!

 

Teambuilding handler om å vokse sammen som et team. Dette vil kunne påvirke resultatene og samholdet på arbeidsplassen 

Topics: Kundeservice, Personal

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!