<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Kundebehandlere blir aldri utlært!

Posted by Tommy Arnesen | 09.05.18 09:47

«Man kan ikke lære en gammel hund nye triks».
Den som fant opp dette uttrykket er løgner. I en kundeserviceavdeling kan man ha jobbet så lenge man bare vil – det vil alltid være noe nytt å lære seg. Og sånn det være!

 

Kontinuerlig opplæring i en kundeservicebedrift må jo være den definitivt beste måten for dine medarbeidere å utvikle seg hele tiden? Enda bedre er det at det er en fordel for bedriften, som til enhver tid holder seg oppdatert og kan fokusere på å holde maskineriet i gang på en god måte. Men det koster penger! Et hvert minutt en agent er tatt ut til opplæring, er et minutt det ikke produseres noe, og det er på ingen måte gratis.

 

Leste du: dette er kandidatene du burde ansette til kundeservice

 

Så da dropper vi den kontinuerlige opplæringen, eller?

Coaching og opplæring er nødvendige grep, som enhver seriøs aktør burde sette av både tid og penger til. Det er dette som driver utviklingen fremover og som kan være med på å bidra til at din bedrift kan tilby det lille ekstra som gjør at kundene strømmer til.

 

Her er derfor noen helt konkrete fordeler med å sørge for at dine ansatte til enhver tid får faglig påfyll:

 

1. Du holder medarbeiderne oppdatert på endringer i markedet

Trender, endringer og nye tilskudd i bransjen er noe ikke alle til enhver tid kan holde seg oppdatert på. Ved å ha dette som en del av opplæringen, vil de ansatte til enhver tid kunne bli oppdatert. I dag, hvor alt endrer seg før man rekker å blunke, er dette enda viktigere enn tidligere.

 opplæring i kundeservice er nødvendig for å sikre en kontinuerlig forbedring av de ansatte

 

2. Få et overtak på konkurrenten

Du holder dine medarbeidere oppdatert – det gjør ikke konkurrenten. Allerede her har du overtaket. Resultatet av grepene du gjør ved å sørge for kontinuerlig trening, er at din organisasjon har større evne til omstilling og tilpasning til markedet. Om din konkurrent også vedlikeholder kunnskapsnivået på medarbeiderne, så er det bare å finne en måte gjøre dette enda bedre på!

 

Les også: Dette er dårlig kundeservice

 

3. Du får lojale medarbeidere

Kundeserviceagenter som føler seg ivaretatt og sett på arbeidsplassen har en langt større vilje til å bli værende i bedriften, og søke seg til nye muligheter internt – snarere enn å søke seg ut. De ser at bedriften tar deres faglige kompetanse på alvor, og at det investeres i dem personlig. En slik lojalitet skal mye til for å bryte ned.

 

4. Du tiltrekker nye talenter

En attraktiv arbeidsplass får flere, og mer kvalifiserte søkere til ledige stillinger (og ikke-utlyste stillinger). Ressurser du har benyttet på opplæring og oppbygging av godt omdømme kan dermed benyttes til å redusere ressursbruken når du skal ut å hente inn nye medarbeidere. En arbeidsgiver som er populær nok, trenger knapt nok å skrive en eneste stillingsutlysning.

 

ved å vise at du setter de ansatte i sentrum, øker du også deres lojalitet og følelse av viktighet i bedriften5. Du øker produktiviteten til de ansatte

En godt opplært ansatt er mer produktiv enn en som ikke kan like mye. Dette er jo egentlig selvsagt. Kontinuerlig opplæring og trening bidrar også til at eksisterende kunnskap blir repetert og vedlikeholdt. Her vil man også kunne hente inn ressurser brukt på opplæring. En dyktig kundebehandler kan hjelpe flere fornøyde kunder på kort tid, og da sparer man penger.

 

Et lite tips på slutten:
Husk at alle medarbeiderne dine er unike. Alle lærer ikke like fort, og vi lærer på ulike måter. En leder som klarer å behandle alle likt, ulikt, vil med stor suksess kunne bygge et knakende godt kundesenter, som sørger for fornøyde kunder – dag ut og dag inn!

 

 

New call-to-action

Topics: Kundeservice, Personal

Written by Tommy Arnesen

Tommy jobber som markedskonsulent i ProffCom. Han er lidenskapelig opptatt av gode kundeopplevelser og teknologien som muliggjør fremtidens kundereiser, og selvsagt det å skrive om disse temaene!