<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=600253143510456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
123.jpg

Slik skriver du jobbsøknaden som får deg inn på intervju

Posted by ProffCom | 22.01.23 14:40

Er du ny på arbeidsmarkedet? Eller har du kanskje sett deg lei din nåværende jobb, og skal ut på jobbjakt igjen? Da er det mange gode tips man kan få med seg på veien i en søknadsprosess. Her vil vi gi deg noen gode råd om hvordan du lander intervjuet til en stilling innen kundeservice.

 

Dette er en revidert og oppdatert utgave av et tdligere innlegg, som du kan lese her.

Mange tror at man skal måtte kunne alt, og kunne sjekke av på absolutt alle krav i en stillingsannonse. Dette er sjelden riktig. At din profil harmonerer bra med stillingsutlysningen er absolutt en fordel, men så lenge du skriver en god søknad er det alltid gode muligheter til å likevel få komme på intervju. 

Når vi i ProffCom rekrutterer mennesker til nye stillinger, er det oftest ikke din lange CV som er det viktigste. Innen kundeservice er det nemlig du som person, og din personlighet som er med på å avgjøre om du blir kalt inn til intervju eller ikke. Så hvordan får du dette frem i søknaden din?

 

Skriv søknaden skreddersydd for bedriften og bransjen du søker deg til

Du har funnet en stilling i en kundeserviceavdeling du kunne tenke deg å søke på. Hva gjør du så? Ikke alle kundeserviceavdelinger er like, så her gjelder det å lese stillingsinstruksen nøye. Det viktigste er at du svarer på det annonsen spør etter.

 

Her kommer et tips som kan være nyttig å få med seg: De aller fleste som ansetter nye kandidater til kundeservice vil være villige til å se bort fra formelle krav om erfaring og ansennitet så lenge du er dyktig nok til å frem din personlighet og motivasjon i søknaden – gitt at personligheten passer inn i deres bedrift.

kundebehandler_proffcom

 

Vi har skrevet mange innlegg her på bloggen om hvordan man rekrutterer rett person til kundeservice, og det som går igjen her at man burde ansette en kandidat som er kunnskapsrik, hjelpsom, empatisk, interessert og positiv. Ingen av disse kriteriene behøver å innebære at du har en lang karriere fra før. La oss gå igjennom de ulike punktene, og se på hvordan du kan gjøre deg selv relevant innenfor de ulike:

 

 • Positiv: Kanskje den viktigste egenskapen du kan ha, om du vil jobbe med kundeservice. Du kan ikke jobbe i kundeservice og ha en negativ personlighet. Det vil gå utover både firmaet du jobber for, og kunden du skal hjelpe. Til kundeservice trenger man positive mennesker. I en søknad er det mye man kan gjøre for å vise seg som en positiv person, men et godt tips her er å la teksten du skriver være formulert med fokus på muligheter og positivitet, og la den tale for seg selv.

 • Hjelpsom: Du har kanskje ikke erfaring med å hjelpe kunder fra før, men du har muligens vært i en annen stilling tidligere? Er det kanskje eksempler fra denne stillingen du kan bruke for å vise at du er hjelpsom? Nevn eksempler på hvordan du har bistått kolleger med utfordringer de har hatt, om du har gjort noe slik. Eller kanskje du hjelper naboen din med å bære hjem matvarene hver tirsdag? Ta det med – det kan være relevant i en søknad på en kundeservicejobb.

 • Empatisk: Empati er noe vi alle i større eller mindre grad har. Kundeservice handler om å vise mye forståelse, og derfor trenger vi empatiske mennesker. Er du empatisk? For å avdekke dette, må du gå litt grundigere til verks og reflektere litt. Kanskje jobber du frivillig i en organisasjon? Eller har gjort noe annet for andre mennesker? Ta med eksempler på dette der det er relevant, i søknaden.

 • Kunnskapsrik: Du har ikke kunnskap som er spesifikk for den jobben du søker på, før du har fått den og kommet i gang. Men du har kanskje annen kunnskap med deg i bagasjen? Få det frem.
  En annen god tilnærming til dette er å vise at du har lett for å tilegne deg ny kunnskap, og er lettlært. Dette vil være viktig for alle som rekrutterer til kundeservice, slik at du kommer deg fortest mulig ut i produksjon for å kunne bistå kundene.

 • Interessert: Du må være interessert. Kommer du på jobb kun for å heve lønn, vil det merkes med en gang. Er du typen som gjør dette, vil det også merkes på søknaden din. For å virkelig vise at du er interessert i stillingen er det viktig at du skriver søknadsbrevet til akkurat denne stillingen. Det er ikke få ganger vi har opplevd at det står feil firmanavn i en søknad. Disse søkerne får sjelden komme på intervju. 

 

Det er ikke sikkert at alle bedrifter har dette som de viktigste kriteriene når de skal ansette nye medarbeider, men sannsynligheten for at de har det, er svært høy. Ved å vise at du har disse egenskapene, i tillegg til at du svarer på alt det andre som stillingsannonsen spør etter, er sjansen stor for at du havner i bunken med søknader som videre blir kalt inn til intervju.

 

Ps. Visste du at en jobb innen kundeservice vil kunne gi deg mange erfaringer og ferdigheter som du vil få bruk for i andre jobber senere i karrieren din? Les innlegget her

 

kundebehandler_i_proffcom

 

Noen små tips på slutten


Avslutningsvis er det noen små tips det også kan være lurt å ta med seg, som egentlig er felles for alle som skal søke jobb:

 • Skriv navnet ditt riktig

 •  Bruk godt språk, og ta deg tid til både to- og tre gjennomlesninger før du sender søknaden. La gjerne noen andre lese søknaden også

 • Hold det kort og konkret: De færreste har så mye erfaring at du trenger tre maskinskrevne sider med søketekst. Hold deg innenfor én side, og vær konkret. Skrot alt du har tatt med i søknaden som ikke er relevant å nevne

 • Sørg for at det er samsvar mellom det du skriver i søknaden, og det som står på CV-en din.

 • Husk å legge ved filene, om du sender søknaden via epost eller en rekrutteringsside

 

Bonustips: Om du blir kalt inn på intervju, sørg for å lese deg opp på hva du skrev i søknaden. På den måten kan du også gjøre deg noe tanker om hva du vil få spørsmål om i intervjuet

 

Lykke til på jobbjakten!

 

proffcom tilbyr stillinger innen kundeservice og salg

Topics: Rekruttering, Personal

Written by ProffCom